Kadın dediğin güzeldir ama bundan da güzeli bunun farkında olmaktır.
Özen gösterdiği sürece kadındır kadın. Her şeyi aynı anda yapabiliyorsa kadındır. Kadın kelimesi öyle güzel bir kelime ki, gücü temsil ediyor fikrimce. Kadın kadındır. Farklı bir sıfata ihtiyacı yoktur kadının. Lakin görev üstlenmeyi; sorumluluk almayı sever kadın .
Her insanın görevleri var fakat  kadın biraz yüce olduğu için büyük görevleri oluyor. Anne olmak, eş olmak, kariyer sahibi olmak, evle uğraşmak, ev dışı sorumluluklara sahip olmak...
Ataerkil bir toplumda kadın olmak dünyanın en zor şeylerinden biri olsa da mücadele ediyor. Hem ataerkil bir toplumda olup hem özgür ruhlu bir kadın olmaksa anlatılır gibi bir şey değil.
Göğsümüzü gere gere yaşamamızın nihai sebebi budur.
İnsanların belli kalıplara sığdırılmaya çalışılmasını asla kabul etmiyorum, etmeyeceğim.
Ancak güç işlevsel olarak biraz farklı. Bahsettiğim bilek gücü yada maddi güç değil. Yürekten gelen. Dimdik duruş!
Evet arkadaşlar eşitlikten çok kadın üstünlüğünü savunuyorum ben. Çünkü 4/3'lük kadın yoktur, 4/4'lüktür.
Ezilen taraf hep kadındır, 9 ay karnında taşıyıp, eziyet çeken de. Tarih boyunca hep hor görülen de, üzerinden geçilende. Ancak tüm bu olanlara rağmen  kendi gücüyle ayağa kalkandır aynı zamanda.
Evet erkekler de yaşar, erkeklerde çeker ancak erkeklere güçlü gözüyle bakılır. Çünkü insalığın bilinme isteği bu algıyı oluşturanlara göre yalnızca güce bağlıydı.

Yıllardır aynı şeyi düşünür aynı şeyi söylerler. Ama artık insanlarımız daha bilinçli sanırım ya da ben öyle olmasını umuyorum. Okuyorlar, düşüncelerini dile getiriyorlar, yaşamak istedikleri gibi yaşıyorlar. En güzeli de bu değil mi zaten?
Kadın değerlidir. Hatta en büyük değerdir kadın.
Ne Güzel sözdür:
"Sana ruh üflendiğinde sen bir kadının karnındasın. Ağladığında bir kadının kucağındasın. Aşık olduğunda bir kadının kalbindesin.
Ona güzel davran..."