Makyaja yeni başlayanlar arkadaşlarımız için yapılması gereken bazı temel makyaj malzemelere ve kullanımlarına değineceğim.
Biliyorsunuz her şey bir düzen içerisindeyken güzeldir. 
Bahsettiğim şey makyaj içinde geçerli. 
Bazen sıradan bir makyaj bizim için olağanüstü bir görüntü de sağlayabilir, bazen yanlış bir teknik yüzünden yüzümüz tanınmaz hale gelebilir. Bu yüzden vereceğim altın tavsiyelere kulaklarınızı tıkamamanızı öneriyorum.

İlk olarak söyleyeceğim, Markalar. Kaliteli bir ürün olmadan bu işi iyi yapamazsınız. 
Markadan markaya kalite değişir ve makyaj için bu önemli bir başlangıçtır. Sakın göz ardı edeyim demeyin.
Yüzünüzün deneme tahtası olmadığını hatırlayın.Eğer kendinize uygun bir fondöten bulduysanız kullanmaya devam edin.
Makyaj bazları, makyaj kullanımında önemlidir. Neden diye soracak olursanız, fondöten kullanımı sonrasında fondötenin etkisi çeşitli sebeplerden dolayı azalır ve eğer temizlemeye fırsat bulamazsanız varolan fondöten üzerine mecburi fondöten süreceksiniz. İşte tam da bu noktada iyi bir makyaj bazı araya girerse, bu bakımdan da avantajlı çıkabilirsiniz.
Evet, makyaj için öncelikle yüzünüzün temiz olması gerekiyor. Bu en önemli ayrıntılardan biri. 
Makyaj bazı özellikle yağlı ciltler için olmazsa olmazımız. Kuru ciltler için ise nemlendirici krem öneriyorum. Özel bir güne hazırlanmıyorsanız eğer size günlük makyaj yapımı hakkında ipuçları vereceğim. Dikkatle uygularsanız eğer, memnun olacağınızın garantisini veriyorum.


  • Küçük noktalar halinde, yüzümüzün her tarafına fondöteni uyguluyoruz.Nemli bir sünger yardımıyla cildimize yediriyoruz.(Fondötenin yüzümüzden sadece bir ton açık olmasına dikkat!) 
  • Göz altına uygulanan gözaltı kapatıcısını, göz altı çevresine, üçgen bir şekilde uyguluyoruz. Cilt tonumuza uygun olmalıdır. Cildimiz tonunundan, daha kapalı bir kapatıcı gözlerimizin çökmüş gibi görünmesine sebep olabilir. 
  • Büyük gözler istiyorsak, eyeliner'ı ince bir şekilde sürmeye gayret göstermeliyiz. Bandı görseldeki gibi yerleştirerek daha etkili gözlere sahip olabiliriz. Bozuldu mu, strese girmenize gerek yok. Kulak çubugunu hafifçe ıslatarak bozulan yeri düzeltebilirsiniz. Daha sonra kurumasını bekleyin. Kısa sürede kuruyacaktır.



  • Kirpik diplerinizden, kirpik uçlarına doğru rimeli kıvırtarak 3-4 kere uygulayabilirsiniz.
  • Beyaz göz kalemi ise gözlerinizi olduğundan daha büyük gösterecektir, büyük göz isteyen arkadaşlarımıza bir ayrıntı olsun bu da.
  • Dudaklarınızı olduğundan daha düzgün yapıda ve daha dolgun görünmesini istiyorsanız, dudak kalemiyle dudak çerçevesini dikkatli bir şekilde çiziniz. Ruja geçelim. Rujun tonu en önemli faktördür. Hem size yakışması lazım hem tarzınıza hitap etmesi lazım. Dudak kalemiyle çerçevelediğiniz dudağınıza taşırmamak suretiyle sürünüz. Gerçi dudak kalemi taşırmamanızı da sağlar :) 



  • Allık, elmacık kemiklerini göstermeyi sevenler için iyi bir makyaj malzemesi. Allık fırçasıyla 2 defa elmacık kemiklerine uygulanması yeterlidir. Ben pek sevmiyorum allığı. Hoşuma gitmiyor. Ama bazılarına yakışıyordur elbette. 


Eğer bu tavsiyelerime uyarsanız, günlük makyaj konusunda sıkıntı çekmeyeceksiniz ve pratikleşeceksiniz, pratikleştikçede gelişeceksiniz.

Hoşçakalın :)